No Sound

Having hardware or software problems related to Links? Other forum members may be able to help you here.
maddog0602
Posts: 5
Joined: Mon Jan 16, 2023 12:17 am

No Sound

Post by maddog0602 »

While playing in multiplayer format I can not get the sound to work. It will work as a single player but not the other way. Is there something I need to do to make it work. Is has worked previously.
User avatar
chad
Posts: 165
Joined: Tue Aug 27, 2019 1:18 pm

Re: No Sound

Post by chad »

Try out these Multiplayer Settings before you try another round.
The .WAV settings can be whatever you want to set it to.
Attachments
Links MSS.jpg
Links MSS.jpg (84.05 KiB) Viewed 223 times
maddog0602
Posts: 5
Joined: Mon Jan 16, 2023 12:17 am

Re: No Sound

Post by maddog0602 »

Thanks Chad. I have it set to those setting for the next time I play. I will let you know if that worked.
maddog0602
Posts: 5
Joined: Mon Jan 16, 2023 12:17 am

Re: No Sound

Post by maddog0602 »

Hey Chad that recommendation you gave did not work. If anyone could help on how to get the sound working on multiplayer. It does work on single player.
gator
Posts: 156
Joined: Mon Aug 26, 2019 8:30 pm

Re: No Sound

Post by gator »

I may be way off base here as I've never played online against anyone, but I seem to recall posts on the old forum wherein there were sound issues if both/all players did not have ALL of the wav files on their respective PCs that want to play during the round. It's worth checking.

Leo
maddog0602
Posts: 5
Joined: Mon Jan 16, 2023 12:17 am

Re: No Sound

Post by maddog0602 »

Leo, Thank you. I think I might try that but I might even reinstall links.
User avatar
GoBucks
Posts: 259
Joined: Thu Oct 03, 2019 10:56 am
Location: Wichita, Ks

Re: No Sound

Post by GoBucks »

maddog0602 wrote: Tue Jan 24, 2023 9:58 pm Leo, Thank you. I think I might try that but I might even reinstall links.
Why would you re-install if that is the only issue you have? Just curious.
No matter where you go, there you are.
User avatar
dick burt
Posts: 58
Joined: Mon Aug 26, 2019 11:21 pm
Location: Rhode Island USA

Re: No Sound

Post by dick burt »

If your going to reinstall links,
install the updates in order"
1.02, 1.05, 1.07
same systems have problems with sound if you don't do this.
Just my thoughts. :dunno:
User avatar
Danny D
Posts: 974
Joined: Tue Aug 27, 2019 12:09 am
Location: SE Missouri

Re: No Sound

Post by Danny D »

gator wrote: Tue Jan 24, 2023 8:14 pm I may be way off base here as I've never played online against anyone, but I seem to recall posts on the old forum wherein there were sound issues if both/all players did not have ALL of the wav files on their respective PCs that want to play during the round. It's worth checking.

Leo
Hi gator... My partner and I ran into that issue when I back when I switched to Window 7. We both had our own separate WAV files that we would play, and we could always hear them on both machines because one players computer would send it to the other players computer and it would play for both machines.

What started happening was, for example, I would play a WAV he didn't have, and it would simply knock us offline. It would no longer send the files to the other players computer like it used to.

Our solution was to turn on the function in the Links "Multiplayer" menu to "Play only LOCAL files". Doing it that way would keep it from being uploaded to the other players machines, but it would send the command to all the machines in the game, and it would play it if it was on your machine. At that point we had to make sure we always had the same identical wav files on our machines.

Here's the way we set our "Multiplayer options"

mpo.jpg
mpo.jpg (761.33 KiB) Viewed 91 times
Completed Courses
Real Courses: The National Golf Club of Kansas City - Wakonda Club - Coeur d'Alene Resort Course
Fictitious Courses: Northern Lakes - Golfcom Tees
Southern Oaks - Hometown 9 hole real course with a fictitious back 9 added
maddog0602
Posts: 5
Joined: Mon Jan 16, 2023 12:17 am

Re: No Sound

Post by maddog0602 »

I have tried everything that has been posted except the one stating if I reinstall the game to load all 3 updates in order. I even reinstalled the .ssf file and used other ones and nothing worked under multiplayer.
Post Reply