Please support Links Corner    



Want to play Links again but lost your CDs? Buy Links 2003 download version here and support this site.


Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Designers Corner
Add Logo - Custom Image Error View older topic :: View newer topic  
Author Message
MrMoggie



Joined: 15 Feb 2016
Posts: 72
Location
Bromley, England

PostPosted: Sat Mar 31, 2018 11:27 am    Post subject: Add Logo - Custom Image Error Reply with quote

I must be doing something wrong, but I can't figure out what!

When I try to add a logo to a course in APCD it will upload and appear as 'Custom', but when I click 'OK' I get the following error message:

'Could not save custom image changes. Please make sure you have saved your current course'

If I come out and save the course, or validate and save, and try again I get the same message.

This only happens with logos.

Splash screens add just fine.

My logo is a 256x256 pixel .tga image.

Any ideas welcome

Thanks

Steve


View user's profile Send private message
JWGriffinGCA



Joined: 05 Dec 2003
Posts: 951
Location
Indianapolis, Indiana

PostPosted: Sat Mar 31, 2018 12:32 pm    Post subject: Add Logo - Custom Image Error Reply with quote

256x256 .tga is the right size & format. It must also be 24-bit - any chance that's the culprit?

John


When it comes to havoc, nobody wreaks like me! -Dr. Heinz Doofenshmirtz
View user's profile Send private message
MrMoggie



Joined: 15 Feb 2016
Posts: 72
Location
Bromley, England

PostPosted: Sat Mar 31, 2018 12:41 pm    Post subject: Add Logo - Custom Image Error Reply with quote

Thanks, John

Yes, 24 bit

Very odd. Same problem with a custom flag which is also a .tga image, so I'm guessing it's the format that's the problem

I'm using a free paint programme - paint.net

Steve


View user's profile Send private message
MrMoggie



Joined: 15 Feb 2016
Posts: 72
Location
Bromley, England

PostPosted: Sat Mar 31, 2018 2:45 pm    Post subject: Add Logo - Custom Image Error Reply with quote

Solved it!

There was a checkbox 'Compress (RLE)' checked.

Unchecked it and it worked

I have no idea what it means, but it sorted it

Thanks for your response, John

Steve


View user's profile Send private message
JWGriffinGCA



Joined: 05 Dec 2003
Posts: 951
Location
Indianapolis, Indiana

PostPosted: Sat Mar 31, 2018 10:49 pm    Post subject: Add Logo - Custom Image Error Reply with quote

Hi Steve - ah, forgot about .tga files having to be uncompressed, I don't even think about it anymore when I save them - didn't even cross my mind to mention it! Sorry! But glad you got it figured out.

John


When it comes to havoc, nobody wreaks like me! -Dr. Heinz Doofenshmirtz
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
View older topic :: View newer topic  
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Designers Corner All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
 

New to Links? Buy Links 2003 download version here and support this site.